Duikvaker 2014

Ook dit jaar was DAN Europe weer op Duikvaker aanwezig, de grootste duikbeurs van Nederland, enkel en alleen gewijd aan onze favoriete onderwaterhobby! Dit jaar werd duikvaker georganiseerd tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 februari 2014, en de locatie was net als vorig jaar de Expo in Houten bij Utrecht. In totaal waren drie hallen gewijd aan het nieuwste duikmateriaal, de meest exotische duikreizen, professionele duikorganisaties, foto- en filmpresentaties en als kers op de taart, was een groot warm waterbassin aanwezig waar proefdemonstraties werden uitgevoerd en waar je een selectie van duikmaterialen en -uitrusting onmiddellijk kon uittesten! Verder waren er ook drie theaters waar lezingen en conferenties werden gehouden om het duikpubliek kennis te laten maken met de verschillende facetten die komen kijken bij duiken, van duiktechniek en veiligheid tot het uitkiezen van duiklocaties en de kunst van onderwaterfotografie.

Enkele dagen op voorhand trokken een paar van onze DAN Europe medewerkers naar Nederland om zich klaar te maken voor dit grootse duikevenement. Vrijdag 31 januari, de dag voor de grote opening van Duikvaker stak ons team de handen uit de mouwen om een lege standplaats om te toveren in een heuse DAN stand, een plek waar je terecht kunt met al je vragen over de juiste duikverzekering voor jou of voor de hele familie, de nieuwste weetjes omtrend duikveiligheid en de laatste nieuwe research uitgevoerd door ons DAN research team, bestaande uit duikexperten en -artsen. Buiten een heleboel informatie en verzekeringsproducten, waren ook enkele items uit onze DAN shop te verkrijgen. Onze prachtige ossidabile juwelen waren te bewonderen, maar ook kledingstukken uit de DAN Europe kledinglijn, nuttige duikgadgets en een heleboel duikveiligheidsmaterialen waren voor het publiek beschikbaar. Onze stand trok vele bezoekers, waaronder ook de bekende hyperbare duikerarts, Dr Herman Van Bogaert, directeur van de Naval Hyperbaric Medicine Centre in Zeebrugge.

DAN Europe is sterk betrokken bij de veiligheid van duikers en maakt daarom van de gelegenheid op duikbeurzen gebruik om duikveiligheid aan te kaarten bij het grote publiek. Met dit idee in het achterhoofd, kregen DAN leden, die zich voor het eerst inschreven of hun lidmaatschap vernieuwde op Duikvaker een CO-veiligheidspakketje om onze allernieuwste veiligheidscampagne genaamd "kwaliteit hangt in de lucht" te promoten. In het veiligheidspakket zat onder andere een brochure die onze luchtkwaliteit veiligheidscampagne voorstelt en waarin gewaarschuwd wordt voor het gevaar op CO-vergiftiging door verontreinigde lucht in je duikflesssen. Verder kregen nieuwe of hernieuwende leden ook een gratis CO-sensor genaamd de Co-Pro. Deze Co-Pro is een zeer gebruiksvriendelijke gadget om op een snelle en effectieve manier, koolmonoxide in ademgas te ontdekken. Daarbovenop gaf DAN Europe meer informatie over de lopende veiligheidscampagne "meer water, minder bellen". Deze campagne promoot het belang van hydratatie van duikers. Op de DAN stand hebben we meer dan 2000 brochures uitgedeeld om duikers bewust te maken van het gevaar van dehydratatie als risicofactor van decompressieziekte. De veiligheidscampagnes en de research waarop deze gebaseerd zijn, maken deel uit van de DAN services en we hopen zo dat onze leden kunnen genieten van 100% luchtkwaliteit en goed gehydrateerd hun duik starten om onbezorgd van het duiken te kunnen genieten.

Het DAN Europe team heeft volop genoten van Duikvaker 2014 en we willen iedereen hartelijk bedanken die ons is komen opzoeken aan onze stand. Dit jaar liep het bezoekersaantal op tot 9.730 duikliefhebbers, geraken we volgend jaar aan de 10.000? We hopen jullie in ieder geval terug te zien op Duikvaker 2015, wij zullen er alvast weer bij zijn !

DOWNLOAD ARTICLE

Dive into the latest stories,
before anyone else.

Subscribe to the
Alert Diver
newsletter.